Tung dag för Fredricson och von Eckerman

Uppdaterad
Publicerad

Ett nedslag var för Peder Fredricson och Henric von Eckerman. De båda favoriterna hade en tung världscup-dag i Verona och missar omhoppningen.

Peder Fredricson slutade trea i världscup-tävlingen i Helsingfors förra veckan. I dag red han världscupdebutanten Catch Me Not S och det som länge såg ut att bli en felfri första runda slutade i besvikelse. Ekipaget noterades för en rivning på sista hindret och missar därmed omhoppningen.

Likadant gick det för Henrik von Eckerman.

Tredjerankade von Eckerman med hästen Toveks Mary Lou var på jakt efter säsongens första världscuppoäng men missade omhoppning efter en bom på det näst sista hindret.

– Det är tråkigt, även om det ser lovande ut. Hästen ser ut att vara i fin form, säger SVT:s expert Lotta Björe efter von Eckermans runda.

Bättre gick det för Petronella Andersson som red felfritt såväl i första rundan som i omhoppningen. Andersson slutade till slut sexa och inkasserade elva världscuppoäng.

Även Jonna Ekberg och hennes Destiny van Schore stod för en rivning vid det näst sista hindret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.