• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

ARKIVBILD. Foto: Bildbyrån.

Gothenburg Horse Show ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Världscupfinalerna i Gothenburg Horse Show ställs in.

Anledningen är smittoläget av det så kallade abortviruset, EHV-1.

– Internationella ridsportförbundet har förlängt tävlingstoppet som de införde i början av mars. De känner inte att de har kontroll över viruset, säger tävlingsledare Tomas Torgersen till SVT Sport.

Flera hästar har dött med anledning av det stora utbrottet av abourtviruset, EHV-1. Internationella ridsportförbundet införde ett tävlingsstopp till den 28 mars, tre dagar före världscupfinalerna i Gothenburg Horse Show.

Men nu står det klart att det förlängs minst 14 dagar och att tävlingen 31 mars-4 april på svensk mark därmed ställs in.

– Hästarna kommer först, så är det givetvis. Personligen är man givetvis väldigt besviken. Vi har jobbat hårt för att försöka genomföra de här världscupfinalerna som vi tror är väldiga viktiga för sporten med corona och allt var det innebär. Sen har det tillkommit ett annat virus, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen.

Beslutet togs enhälligt av Internationella ridsportförbundets styrelse under ett extrainkallat möte under fredagen.

– Förlängningen av tävlingsstoppet är mycket jobbigt för oss alla, att tvingas ställa in världscupfinalerna för andra året i rad är förödande, speciellt för de kvalade ryttarna och vår titelsponsor Longines, säger FEI:s (internationella ridsportförbundet) generalsekreterare Sabrina Ibáñes.

KLIPP: Fredricson: ”Ledsen för alla som drabbats”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peder Fredricson: ”Ledsen för alla som drabbats”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer