Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann slutade fyra i Stuttgart. Foto: SVT

Henrik von Eckermann missade pallen – men gick upp i VC-ledning

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann missade pallen med minsta möjliga marginal i Stuttgart.

Men fjärdeplatsen innebar i alla fall att han gick upp i ledning i världscupen.

– Jag är jätte-jättenöjd, säger von Eckermann till SVT Sport.

13 ekipage tog sig vidare till omhoppning i Stuttgart, två av dem var svenska: Henrik von Eckermann med hästen Iliana och Wilma Hellström med Cicci.

Hellström, som slutade sexa i Lyon i sin världscupdebut för två veckor sedan, gick ut som trea i omhoppningen. Hon satte en dubbelnolla i sin andra VC-start men tiden i omhoppningen gav till slut en niondeplats.

– Det var fantastiskt roligt i dag och det var väldigt roligt att få göra en dubbelnolla och Cicci kändes superfin. Jag är lyckligt lottad med denna hästen och det är så roligt att vi får visa hur bra hon är, säger Wilma Hellström till SVT Sport.

– Jag tycker det var en tuff bana och det krävdes lite ridning men jag är väldigt nöjd med hur hon (Cicci) gjorde sin andra så här stora start.

Gick upp i VC-ledning

För von Eckermann gick det bättre. Han lyckades inte upprepa sin bedrift från förra helgen då han vann i Verona tillsammans med King Edward, men det blev i alla fall en fjärdeplats i Ilianas världscupdebut.

– Jag är jätte-jättenöjd. Jag har alltid trott på henne, men det här var första inomhus och världscupen direkt, och på det sättet hon gör det är otroligt kul. Så det kändes som en liten seger även fast det bara var en fjärdeplats, säger von Eckermann till SVT Sport.

Och då von Eckermanns främsta konkurrenter i toppen av världscupens totalställning inte fick det att stämma i Stuttgart klättrade 41-åringen från en fjärdeplats till en första.

Bakom honom hittar vi två svenskor bland de tolv främsta. Angelica Augustsson Zanotelli ligger sjua och Wilma Hellström tolva.

– Det är riktigt starkt, tre svenska flaggor bland de tolv främsta, det är riktigt imponerande, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Nio deltävlingar återstår innan världscupfinalen i Omaha i april.

Se hela världscuptävlingen från Stuttgart här i SVT Play >>>

Resultat världscupen i Stuttgart

1,60–hoppning med en omhoppning

1) Richard Vogel, Tyskland, United Touch S, 0+0/35,35, 2) Denis Lynch, Irland, Brooklyn Heights, och Steve Guerdat, Schweiz, Dynamix de Belheme, båda 0+0 /36,80

4) Henrik von Eckermann, Sverige, Iliana, 0+0/37,03, 5) Harrie Smolders, Nederländerna, Bingo du Parc, 0+0/37,86,...9) Wilma Hellström, Sverige, Cicci BJN, 0+0/41,13.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.