Emma Fredh slutade femma på EM. Foto: TT

Emma Fredh sist i EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Emma Fredh lyckades inte försvara sitt EM-guld i singelsculler, lättvikt.

Det blev en femteplats i finalen.

– Inte alls det lopp som hon hade tänkt sig, kommenterar SVT Sports Peter Jonsson.

– Jag lider med Emma, säger SVT Sports expert Frida Svensson.

Fredh, som siktade på medalj, hamnade fort efter en trio som drog ifrån.

– Nu är det uppenbart när vi kommer upp mot 1500 meter att det är vitryskan som seglar på mot ett EM-guld, sade SVT Sports kommentator Peter Jonsson.

EM-veckan

Det var också mycket riktigt Alena Furman från Vitryssland som vann.

Aldrig nära att hota

Svenskan var inte nära att hota medaljörerna. Hon såg ut att sluta fyra men tappade den platsen precis innan målgången och blev sist. En av förklaringarna till att det blev en sistaplats i finalen var att hon startade längst ut.

Mästerskapet i stort är Emma Fredh ändå nöjd med.

– Om man ser till resultatlistan som varit så är det inte jag som varit snabbast. Men jag vet ju att jag har kapacitet, så jag tycker inte det har varit orimliga förväntningar, säger hon och fortsätter:

– Vi har fem till sex veckor på oss till VM. Den här tävlingen är ett steg i rätt riktning och vi har bra saker som vi vet att vi ska jobba med och som håller på att falla på plats.

Medaljmissen en besvikelse

SVT:s roddexpert Frida Svensson tycker att Emma Fredh har genomfört mästerskapet på ett bra sätt, men hoppades på ett bättre slutresultat.

– Jag tror att de hade en tydlig plan som de ville testa inför VM. Emma jagar nog fortfarande trygghet i mittenpartiet på loppet, men jag skulle nog vilja att hon vågade lite mer i starten.

– Jag tycker att det är en besvikelse att hon missar medalj, men tror att förberedelserna och delvis sjukdom har präglat prestationen idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet