Norske roddaren Nils Jakob Hoff missar EM och VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norske världsmästaren i korvolycka – missar EM

Uppdaterad
Publicerad

Den norska roddaren Nils Jakob Hoff missar EM. Det efter att ha varit med om en olycka i samband med att han skulle koka korv.

– Förhoppningsvis är vi kvitt dessa korvolyckor, säger Hoff till NRK.

Roddaren Nils Jakob Hoff, 33, missar alla tävlingar resten av säsongen, det efter att ha skadat sig på ett lite annorlunda sätt. Han ådrog sig nämligen andragradens brännskador efter att ha kokat varmkorv.

– Jag skulle ut på tur och laga korv, och så tappade jag kastrullen. Så jag fick lite kokande vatten på mig. Det blir en sådan situation där du känner sig som en komplett idiot, säger Hoff om händelsen enligt NRK.

Missar mästerskap

Hoff, som är sambo med skidåkaren Therese Johaug, missar därmed EM i augusti. Norrmannen har både VM-guld och EM-brons sedan tidigare och var tilltänkt att tävla i dubbelsculler.

Nils Jakob Hoff och Therese Johaug. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nu tar han en paus från landslaget för att satsa på sina studier.

– Detta är något jag tänkt på ett tag. Jag studerar sista året på medicin och det kräver väldigt mycket tid och insats, säger Hoff.

Men karriären är inte tänkt att helt läggas på hyllan. Hoff har blicken satt på OS i Tokyo 2020.

– Planen framöver är att försökta komma med till Tokyo, och förhoppningsvis kämpa i toppen. Nu ska jag börja träna målmedvetet mot nästa säsong. Förhoppningsvis är vi kvitt dessa korvolyckor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.