Malte Stefansson. Foto: Bildbyrån

Stefansson får femte skidskytteplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Tre nya idrottare har fått grönt ljus för OS i Peking.

En av dem är Malte Stefansson som tar den femte och sista platsen bland de svenska skidskytteherrarna.

Oskar Brandt körde karriärens första jaktstart i världscupen under söndagen i Ruhpolding där han blev 54:a. Malte Stefansson fanns däremot inte med.

Men när det sista namnet offentliggjordes i herrarnas skidskyttetrupp till OS var det Stefansson som fanns med som stafettåkare. Stefansson har den här säsongen tagit sina första världscuppoäng.

”Malte är en skidskytt med en ljus framtid. Han blir en tillgång för truppen i Peking och förhoppningsvis i flera olympiska spel framåt”, säger skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Oskar Brandt kommer i sin tur att ha en reservplats och är med och förbereder sig på hög höjd i Italien.

De två andra namnen som tas ut är Tove och Svante Kohala, rodel. De tas ut via framtidskriteriet. 23-årige Svante har varit runt 30 eller bättre i världscupen den här säsongen och tre år yngre Tove har varit 26:a i världscupen två gånger om.

”Enormt roligt att vi får chansen att representera Sverige i OS. Det betyder mycket för oss och för sporten. Vi var i Kina för att testa olympiska banorna i november och har haft bra stöttning av SOK i våra förberedelser”, säger Hans Kohala, pappa och tränare till syskonen Kohala.

Totalt har 109 idrottare tagits ut till OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.