Göteborg tokutklassade Vänersborg i rugbyfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg har dominerat svensk rugby i många år. I årets final mot Vänersborg fanns den bara ett lag på planen – Göteborg vann med hela 55-0.

Semfinalen vann Göteborg med 36-0, ett resultat som skulle toppas i finalen mot Vänersborg. Göteborg var många, många siffror större än ett ungt Vänersborg.

– Jag tror att vi ser Sveriges mest överlägsna lag, oberoende sport, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

– Man har lyckats attrahera duktiga spelare, duktig tränare och man har en plan och genomför den, säger experten Jim Lindfors.

Hur bra är Göteborg?

– De har ju varit runt och spelat i diverse turneringar, bland annat i Köpenhamn och Amsterdam. De har lyckats väldigt väl, säger Lindfors.

– Ett riktigt bra lag har lite extra bensin i tanken till finalen. Det är många matcher över en helg, och det gäller att hålla uppe ångan.

Det var inte heller någon snack om saken på herrsidan. Sthlm Exiles var flera nivåer bättre och vann med 41-12 mot Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.