Kärleksparet ska leda Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Ahlm är rutinerad spelare, Rasmus Overby är oprövad tränare. Tillsammans är de kärleksparet som ska föra Sävehof till nytt SM-guld i handboll.

– Han har väldigt mycket energi, och man märker på honom på träningarna hur gärna han vill att vi ska lyckas, säger Johanna Ahlm om Rasmus Overby.

En tränare ska vara en auktoritet som bestämmer, berömmer, kritiserar, petar spelare med dålig form. Men Johanna Ahlm älskar sin tränare. De är ett par och har en son tillsammans, men driver också ett sidoprojekt – att försvara ett SM-guld trots ständiga spelartapp till utlandet. Och nu dessutom utan klubbikonen Ida Odén som slutade efter att hon avgjort SM-finalen i våras.

– Man har ju haft en väldigt fin ungdomsorganisation i många år, säger Johanna Ahlm om klubbens ständiga förmåga att segra.

Overbys första A-lag

Sävehofs förre tränare Henrik Signell blev förbundskapten, och ersättaren är en blott 29-årig dansk som är det mest värdefulla Johanna Ahlm fick med sig hem från sina sju proffsår i Danmark. Rasmus Overby tränar sitt första A-lag, och möter direkt bistra krav i en klubb som har elva SM-guld på de 13 senaste säsongerna.

– Jag märker väl av det när han frågar mig tusen gånger om dagen hur det var eller kan bli bättre, men än så länge känner jag inte av att han är ny i gamet, säger Johanna Ahlm.

– Jag gillar offensivt spel, att man springer mycket och är bra defensivt. Jag tycker att vi ska jobba vidare med det som fungerade förra säsongen och lägga till det jag kommer med, säger Rasmus Overby.

Och Johanna, vad gör ni två om ni blir oense om något kring laget?

– Det har inte hänt än, det är mest jag som kan vara lite grinig efter träningar om det har gått dåligt, Rasmus är oftast väldigt positiv till allt, säger Johanna Ahlm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.