Jenni Hiirikoski (vänster) och Michelle Karvinen (höger) har fortfarande inte förlängt sina kontrakt över nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Halva mästarlaget Luleå utan kontrakt

Publicerad

Mästarlaget Luleå har bara elva spelare under kontrakt inför nästa SDHL-säsong. Bland spelarna som ännu inte förlängt finns stjärnor som Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen. – Vi är i långt gångna förhandlingar med dem som finns i truppen, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader till SVT Sport.

Nyblivna svenska mästarna Luleå bygger inför nästa säsong, men fortfarande finns mycket kvar att göra.

Endast elva spelare står för tillfället under kontrakt och totalt vill man behålla cirka 18 spelare ur den gångna säsongens trupp.

Därtill kommer klubben alltså att värva in ytterligare spelare.

– Målsättningen är att behålla 90 procent av truppen från i år. Jag är övertygad om att vi kommer vara klara ganska tidigt, målet är att nästan hela truppen ska vara klar i slutet av den här månaden, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader till SVT Sport.

Två av spelarna som fortfarande inte har skrivit på för nästa säsong är Michelle Karvinen och Jenni Hiirikoski, utsedda till Årets forward respektive Årets back i SDHL 2018.

Den sistnämnda berättade för Norrländska Socialdemokraten i lördags att hon hoppas skriva på kontraktet den här veckan.

– Våra spelare är attraktiva på marknaden, men att spela i Luleå är få förunnat. Jag är övertygad om att andra klubbar bedriver bra verksamheter, men här får man något extra. Här har man klubben, staden och fansen i ryggen. Man kan leva ett liv som kanske inte går på andra orter, säger Glader.

Men det finns alltså spelare som inte finns med i Luleås planer inför nästa säsong?

– Ja, såna diskussioner förs också. Vissa kanske får beskedet att deras kontrakt inte blir förlängt och andra väljer själva att röra på sig. Men det är inget jag vill kommentera mer i dagsläget innan vi har fått in våra nya spelare, säger Fredrik Glader.

KONTRAKTSLÄGET I LULEÅ

Visa

Målvakter:
Anna Amholt (kontrakterad till och med 2018/2019)
Maria Omberg (2018/2019)

Backar:
Lisa Berglund (juniorkontrakt)
Ida Boman (2018/2019)
Johanna Fällman (2018/2019)
Nathalie Lidman (2019/2020)

Forwards:
Nathalie Ferno (2018/2019)
Zsofia Jókai Szilágyi (2018/2019)
Emma Nordin (2018/2019)
Melinda Olsson (2018/2019)
Rebecca Stenberg (2018/2019)

Totalt: Elva spelare (två målvakter, fyra backar och fem forwards)

Fotnot: SVT Sport rapporterade i går att Luleå har värvat landslagsmålvakten Sara Grahn från Brynäs, ett kontrakt över två år, men övergången är inte officiell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer