Anton Dahlberg satsar mot OS i Paris – med Lovisa Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Anton Dahlberg bärgade OS-silver i Tokyo, en av Sveriges åtta medaljer i den japanska huvudstaden.

Nu satsar den 36-årige smålänningen vidare mot OS i Paris 2024 – tillsammans med Lovisa Karlsson i nya OS-klassen 4-70 mixed.

– Vi har valt varandra och vi tror på detta, säger Anton Dahlberg till SVT sport.

Det är fortfarande 4-70 som gäller. Men i stället för att tävla med Fredrik Bergström sätter han nu segel med den nya besättningsvännen, 10 år yngre Lovisa Karlsson.

– Vi har valt varandra och vi tror på detta. Vi ska ut på nytt vatten tillsammans, så det är vi, säger Anton Dahlberg.

”Skapa vårt team”

Målet, Paris-OS, är fortfarande en lång seglats bort och många delmål väntar för den nya olympiskt erfarna duon.

– Dels är ju de här mästerskapen, vi har VM nästa år och 2023 också, de blir stora tydliga delmål i vår satsning. Men det kommer också finnas många delmål prestationsmässigt, och hur vi kan skapa vårt team tillsammans. Hur kan jag göra Anton till den bästa personen och hur kan Anton göra mig till den bästa versionen av mig, säger Lovisa Karlsson.

”Vinna guld”

VM i Israel nästa år kommer bli den första riktiga kraftmätningen för den nya duon.

Sedan blir det ett VM 2023 där alla olympiska klasser finns med på programmet. Det kommer kunna vara en indikator på hur de står sig gentemot de andra lagen inför OS 2024.

– Vi vill ju bli bättre hela tiden. Jag har ju ett OS-silver, hur kan man göra det bättre? Då är det att vinna, att vinna OS-guld i Paris och det kittlar, säger Dahlberg och tittar på Karlsson som instämmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.