Josefin Olsson är fortsatt med i medaljkampen i laser radial. Foto: Henrik Montgomery/TT

Dansk diskning kan öka Olssons medaljchanser

Uppdaterad
Publicerad

En dansk diskning kan göra att Josefin Olssons OS-medaljchanser i laser radial ökar.

Inför söndagens avgörande finalseglingar ligger den 31-åriga svenskan kvar på en tredje plats med teoretisk chans till guld.

På fredagen avslutades grundomgången i damernas laser radial med det nionde och tionde racet i OS-regattan i Enoshima utanför Tokyo.

Efter en 22:a-plats i fredagens första race slutade Josefin Olsson på tionde plats i det andra, vilket totalt gör att hon ligger kvar på en tredje plats. Olsson har därmed goda chanser att ta medalj om hon lyckas i söndagens medaljrace.

Det kan till och med bli guld, men då måste allting gå hennes väg i den avslutande seglingen där de tävlande får dubbla placeringspoäng vilket kan ge omkastningar i resultatlistan.

Olsson utmanas dessutom om sin bronsplats av åtminstone fyra seglare som ligger alldeles bakom henne i sammandraget.

Den överlägsna ledaren före de avslutande seglingarna i grundomgången, Anne-Marie Rindom kunde ha säkrat guldet, men fick i stället en mardrömsfredag. Hon slutade på 26:e plats i det nionde racet och diskades inför det tionde.

Rindom leder dock fortfarande tävlingen före nederländskan Marit Bouwmeester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.