Anton Dahlberg och Fredrik Bergström på medaljplats. Foto: Bildbyrån

470-duon på medaljplats i seglingen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska medaljhoppen närmar sig medalj i 470-klassen.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kom åtta i torsdagens första delsegling och följde upp det med en femteplats i den andra. Svenskarna är nu på bronsplats.

Med sex seglingar kvar av grundomgången är svenskarna med i kampen om medaljerna. Australiska favoriterna Matthew Belcher/Will Ryan, som tog silver i OS i Rio för fem år sedan, leder i sammandraget efter att ha vunnit båda torsdagens seglingar.

Den brittiska båten är på silverplats och svenskarna är trea på samma placeringspoäng som den grekiska besättningen.

Tokyo 2020

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström inledde regattan i herrarnas 470 under onsdagen och vann den första seglingen. Svenskarna tappade dock snabbt och nådde bara 15:e plats i den andra seglingen under onsdagen.

På damsidan ligger Sverige på totalt 15:e plats efter att svenska 470-duon, Olivia Bergström och Lovisa Karlsson, hamnat på 10:e respektive 16:e plats i torsdagens segtlingar.

Totalt görs tio delseglingar innan finalerna för damer och herrar i 470-klassen avgörs den 4 augusti.

Dahlberg och Bergström tog VM-guld följt av EM-brons i våras. Herrduon har tidigare tagit silver år 2017 och brons år 2019 i tvåmansjolleklassen.

Vid OS i Rio 2016 hamnade de på sjätte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet