Den svenska besättningen Vilma Bobeck/Rebecca Netzler har seglat upp i ledningen på VM. Foto: Svenska seglarförbundet

Svenskorna leder VM-tävlingarna i segling

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska besättningen Vilma Bobeck och Rebecca Netzler leder efter tre dagars tävlingar VM i Halifax.

– Det var en tuff dag men vi gör bra starter och har bra fart, säger Vilma Bobeck i ett pressmeddelade.

Fredagen bjöd på en tung dag för de flesta besättningarna. Därför kunde svenskduon efter att ha klättrat från femteplats dag ett, till tredjeplats dag två, ta ledningen genom serien 5–31–19.

– Det verkar som det har varit en riktigt tuff dag för hela fleetet. Inget race var det andra likt. Vi fortsätter att se vidare efter nästa möjligheter och påminner oss om att det är lika tufft för alla. Ibland hamnar man på fel sida marginalerna och idag var en sådan dag för oss, säger Vilma Bobeck till Svenska Seglarförbundet.

– Vi hade inte så mycket lättare vind. Men idag kom det från land i stället för utifrån som tidigare och lite från alla möjliga håll. Det var en tuff dag men vi gör bra starter och har bra fart. Sedan är vi kanske sällan på rätt ställe. Men vi fortsätter att kämpa, fortsätter Bobeck.

Bobeck och Netzler, som bara seglat tillsammans i ett år, ligger en poäng före EM-guldmedaljörerna Odile van Aanholt och Annette Duetz från Nederländerna.

VM avslutas på måndag 5 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.