Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör Vilma Bobeck och Rebecca Netzler om klättringen. Foto: Lanzarote International Regatta

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler klättrar efter svaga starten

Publicerad

Andra dagen av VM i 49erFX gick bra mycket bättre för Vilma Bobeck och Rebecca Netzler än den första.

Duon klättrade från elfte plats till tredje efter två starka race.

– Vi har ett lugn och känner oss starka, säger Vilma Bobeck i ett pressmeddelande.

Den svenska duon blev trea i dagens första race, och tvåa i det andra. Två prestationer som lyfte laget rejält i totalen.

– Vår styrka idag var att vi var väldigt bra på att starta om hela tiden och jobba framåt. Många omställningar och kluriga vindar blev en bra kombo, säger Vilma Bobeck.

Svenskorna har ett gott utgångsläge nu då den enda plumpen i protokollet kom i första racet där de hamnade på 14:e plats. Det spelar nödvändigtvis inte någon roll dock, då sämsta resultatet räknas bort i totalen.

–⁠ Jag skulle säga att VM går som förväntat. Än så länge har vi bara fått fyra av sex planerade race, så det är mycket kvar av regattan och mycket kan hända. Men vi har ett bra lugn och känner oss starka. Vi startade med ett tungt första race så vi har tyvärr inte råd med några stora misstag, men vi går ut och gör så bra vi kan i varje race, säger Vilma Bobeck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.