Publikkris för Modo – vädjar om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Modos publiksnitt i SHL hittills i år är så dåligt att om inte publiktrenden vänder måste klubben sluta med elitverksamhet.

– Ligger vi runt 4 000 kommer vi inte kunna ha ett lag i SHL över tid, för så mycket pengar är det det handlar om, säger Modos vd Charlotte Gustafsson.

För ett par veckor sedan dök knappt 4 000 personer upp för att stötta Modo hemma i SHL. Det var den sämsta publiksiffran på tio år. Och enligt Charlotte Gustafsson är Modos snitt i årets SHL 4 800 personer ochdet är ett snitt som är lägre än förra året, som sportsligt var ett dåligt år för Modo. Det rapporterar SVT Västernorrland.

Det har fått klubben att starta ett krisarbete för att locka tillbaka publiken.

SHL

– Ett publiksnitt under 4 000 åskådare under en längre tid betyder att det är omöjligt att fortsätta bedriva verksamheten på samma sätt som nu, sa vd Charlotte Gustafsson vid en pressträff på tisdagen.

Krisgrupp

Klubben har satt ihop en krisgrupp som ska försöka hitta lösningar på publikkrisen, resultatet av arbetet ska sedan rapporteras tillbaka till styrelsen.

Några konkreta åtgärder sjösätts redan på en gång. Det kommer att bli en prisänkning på en sektion bakom målvakten på sittplats. Där kommer biljetterna att sänkas till 150 kronor.

Nya säsongkort

Det kommer att införas flera nya säsongskort. Dels ett nytt sittplatskort för 799 kronor i månaden. Det så kallade ”Noah-kortet” som kommer att börja gälla när nyförvärvet Noah Welch anländer. Dels ”Lördagskortet”, som bara kommer att gälla för hemmamatcherna på lördagar.

Dessutom vädjar klubben om hjälp. Och det är soffsupportrarna de siktar in sig på mest.

– Om du ser en hel säsong från tv-soffan, kanske du kan se en eller två matcher per säsong live, säger Modos Vd Charlotte Gustafsson.

– Vi vill att alla supportrar som inte längre går på matcherna frågar sig varför de inte går längre, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet