Välmeriterad spelare klar för Skellefteå Foto: Bildbyrån

Skellefteå värvar dubbla Stanley Cup-mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå slår till med en riktig profilvärvning inför SHL-säsongen. Den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Tom Kühnhackl, 29, har skrivit på för klubben.

”Jag är riktigt taggad på att åka över och träffa laget! Det känns oerhört spännande då jag bara hört bra saker om ligan och klubben i synnerhet”, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Tysken har tidigare representerat både New York Islanders och Pittsburgh Penguins i NHL och spelat totalt 290 matcher i ligan. Han var med och vann Stanley Cup med Pittsburgh både 2016 och 2017.

”I NHL har han oftast spelat i en mer defensiv roll, och det kommer vi ha nytta av även hos oss, men vi tror att det finns mer att få ut ur hans offensiva förmåga. Han är hungrig och vill fortsätta vinna och utvecklas som spelare.”, säger Erik Forssell, General Manager för Skellefteå.

De senaste säsongerna har Kühnhackl tillhört New York Islanders där han varit lagkamrat med den tidigare Skellefteåspelaren Sebastian Aho.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.