Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Gullstrand är ett av de svenska medaljhoppen på VM. Foto: SVT/Bildbyrån

Gullstrand inför EM: ”Guldläge för mig”

Uppdaterad
Publicerad

När EM i simhopp drar igång har Emma Gullstrand en fördel.

Svenskan tränar i Miami och är van att hoppa utomhus.

– Det här är ett guldläge för mig helt enkelt, säger Gullstrand till SVT Sport.

Damerna inleder EM under tisdagen med tremeterssvikten och tre dagar senare väntar enmeterssvikten. Tävlingarna genomföras utomhus i Rom – vilket Gullstrand gillar.

– Jag tränar i Miami nu så jag är ju utomhus hela tiden. Så det här är ju guldläge för mig helt enkelt, för jag är ju van att träna utomhus och vet hur det är. För mig är det fantastiskt, säger hon.

Förra året tog Gullstrand ett sensationellt EM-brons på tremeterssvikten och följde sedan upp det med att gå till semifinal på OS. Framgångarna betyder både inspiration och press inför EM.

– Alltså det är klart att man tänker på det så. Men jag ska försöka att inte tänka på det nu. Jag känner väl mest att jag vill komma tillbaka till där jag var förra året runt OS. Bara komma upp på den nivån och lägga till lite svårare hopp.

Även Emilia Nilsson Garip, som tog dubbla guld på junior-EM förra året, finns med och tävlar på EM. Och 19-åringen har målsättningen klar för sig.

– Mina mål är så klart att komma till final på båda höjderna och eventuellt ta medalj på en av höjderna i alla fall, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.