Adam Peaty. Foto: TT

Adam Peaty imponerade: ”Han är ett monster”

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska stjärnan Adam Peaty imponerade direkt i försöken på 100 meter bröstsim. Med 57,59 var han snabbast av alla och hans målsättning är hög inför fortsättningen.

– Jag kom hit med ett mål och målet är att försvara mina titlar. Samtidigt är det viktigast att ha kul, det är mitt motto, säger Adam Peaty till SVT Sport.

Adam Peaty lämnade VM för två år sedan med två guldmedaljer, 50 och 100 meter bröstsim, och ett silver, 4x100 meter medley.

Han inledde årets VM med att vara snabbast av alla i försöken på 100 meter bröstsim. Hans 57,59 är 49 hundradelar från det egna världsrekordet på distansen.

– En jättebra morgon, allt handlar om att ha kul. Det finns en del att förbättra för att simma ännu snabbare, säger Peaty.

”Han är ett monster”

SVT Sports expert Lars Frölander var imponerad av britten.

– Han är ett monster. Jag tror ingen kan stoppa honom, inte ens i närheten. Starten såg bra ut, simningen såg bra ut, ja allt såg bra ut. Det känns inte heller som att han tog ut sig så mycket, säger Frölander.

Även ungerska stjärnan Katinka Hosszu vissade att formen är god. Flerfaldiga VM-guldmedaljören och regerande världsmästaren på 200 meter medley slog till med världsårsbästa när hon vann fjärde heatet på 2.07,02.

Hon var överlägset snabbast av de 16 som tog sig till semifinal.

Senare i dag simmar både Peaty och Hosszu semifinal på 100 meter bröst respektive 200 meter medley.

SVT sänder från 12.50 i SVT1 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.