Sarah Sjöström vann direkt då världscupsäsongen drog igång. Foto: KIYOSHI OTA

Blixtrande Sjöström inledde med seger

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström fick en perfekt start på världscupsäsongen.

På 50 meter fritt i Berlin tog den svenska simstjärnan hem segern på 23,95 sekunder.

Sarah Sjöström har valt att stå över kortbane-EM i december för att fokusera på OS i Paris nästa år.

De tre inledande världscupdeltävlingarna i oktober – i Berlin, Aten och Budapest – finns dock med på schemat, och månaden kunde knappast ha börjat bättre.

”Älskar det”

Efter att ha blivit trea i försöken på 50 meter fritt, knappt slagen av Cate Campbell, visade Sjöström vem som bestämmer när det var dags för final senare på fredagen.

Sjöström nådde kaklet på 23,95, närmast före Campbell som gick i mål som tvåa på 24,11. Australiskan gjorde comeback tidigare i år efter ett långt uppehåll, och Sjöström njuter av att åter göra upp med 31-åringen.

– Jag älskar det. Och det är kul att det är någon annan än jag som är över 30 som är med, säger Sjöström i sändningen på det internationella simförbundet World Aquatics Youtube-kanal.

Sjöströms eget världsrekord på distansen är på 23,61.

Missade vinnaren

Victor Johansson bjöd också på en fin säsongsdebut, när han blev tvåa på 400 meter fritt.

Svensken var snabbast av alla i försöken (3.48,66) och var ännu rappare i finalen (3.48,07). Han var ändå chanslös mot litauern Danas Rapsys, som vann i överlägsen stil på 3.44,86.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.