Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Michelle Coleman blir tvåa på 100 meter fritt. Foto: Springmedia.

Michelle Coleman tvåa på 100 meter fritt i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman söker OS-formen på 100 meter fritt.

Nu är hon ett steg närmare.

Den svenska simmaren slutade tvåa på simtouren i Barcelona på nytt säsongsbästa 53.87.

– Jag var väldigt förvånad över tiden, säger Coleman till SVT Sport.

Siobhan Haughey från Hongkong, VM-silvermedaljör på distansen i februari, vann loppet överlägset på 52.76 – en sekund från världsrekordet.

Coleman var fyra vid 50 meter men stod för en stark avslutning och var tvåa på nytt säsongsbästa.

– Jag hade sagt innan till mig själv 54.2 så är jag nöjd, det var det jag gjorde på VM och tänkte att det är väl bra att försöka slå till med ett säsongsbästa, berättar Coleman som var nia på VM i februari på 100 meter fritt.

– Under 54 sekunder, jag känner mig bra och med stark hemgång. Det var verkligen positivt.

”Rätt väg”

Michelle Coleman är uttagen till OS på två individuella grenar; 50 och 100 meter frisim. Dagens resultat är ett värdefullt formbesked mitt i OS-förberedelserna.

– Det betyder jättemycket. Att få den här avstämning och veta att VM var inte precis det jag ville. Så det är jätteskönt att nollställa det och bevisa för mig själv och få bekräftelse på att den vägen man är på, är rätt väg. Det känns jättebra.

Rosvall i final

Hanna Rosvall, som ännu inte är uttagen till OS, slutade femma på 50 meter ryggsim på 28.50, endast 16 hundradelar från det personliga rekordet. Den tidigare världsmästaren Kylie Masse vann loppet på 27.24.

– Jag är supernöjd med tiden. Det betyder väldigt mycket i jakten på ett OS-kval, säger Rosvall.

Mare Nostrum-touren med tre deltävlingar fortsätter i Monaco i helgen.

– Det här är jätteviktiga tävlingar och en väldigt bra värdemätare inför OS. Man över på sina race-rutiner och vill ha med sig så bra lopp som möjligt. Alla länder försöker simma snabbt och det syns. I toppen är det väldigt bra resultat, säger Martina Aronsson Sveriges förbundskapten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.