Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Michelle Coleman. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Coleman: ”Lättsamt och skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman hade hoppats på att få simma både 100 och 200 meter frisim på VM i Sydkorea. Men när Sarah Sjöström bestämde sig för att också simma 200 fritt stängdes dörren för Coleman.

– Det är klart att inför den här säsongen tänkte jag kombinera 100 och 200 fritt men nu blev det inte så och det är ganska skönt. 200 meter fritt har varit mitt fokus så nu känns det ganska lättsamt och skönt att bara köra 100 fritt, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Michelle Coleman var nära men klarade aldrig VM-kvalgränsen på 200 meter fritt. Vid Swim Open i april var den svenska simmaren blott två hundradelar över kvalgränsen.

Simmar ovanlig distans

När sedan Sarah Sjöström efter SM-veckan i Malmö i början på juli bestämde sig för att också simma 200 meter fritt stod det klart att Coleman inte skulle få simma distansen.

I stället blir det stort fokus på 100 meter fritt.

– Jag har försökt slå 53-barriären ett tag nu så det vore kul. Men jag försöker att tänka på utförandet och inte tiden. Det är lättare att kontrollera loppet på 100 meter fritt och att lägga upp träningen inför än på 200 meter fritt, säger Coleman.

Utöver 100 meter fritt kommer Coleman också simma 50 meter fritt och den för henne ovanliga distansen 100 meter ryggsim.

”Gör det för lagkappen”

– Ska jag vara ärlig så har jag inte tränat så mycket ryggsim, någon gång ibland för att bryta av. Men det är inget jag lagt fokus på.

– Det är klart att det är kul med en till individuell distans men jag gör det mest för lagkappen. För att vi ska kunna tänka ut bästa laguppställningen.

Colemans första lopp blir damernas lagkapp 4x100 meter fritt tidigt på söndag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer