Michelle Coleman. Foto: TT

Coleman trea i totala världscupen – ”Otrolig lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

I sitt sista lopp i årets världscupavslutning i Doha, Qatar, blev Michelle Coleman trea på 100 meter fritt. Framför sig i hade hon de australiska systrarna Cate och Bronte Campbell. Det innebär att hon blev trea i den totala världscupen, ynka tre poäng före ungerskan Zsuzsanna Jakabos.

– Sådan otrolig lättnad. Det har varit lite stressande för att det har väldigt tajt och jämnt med poängen, men jag är så himla glad. Det är alltid skönt att få belöning för hårt arbete, säger Coleman till SVT Sport.

Coleman kom i mål på tiden 53,39 och det var bara två hundradelar sämre än tvåan Bronte Campbell. Vinnaren Cate var långt före med fina 52,61.

Det var också vad som krävdes för att säkra tredjeplatsen i den totala världscupen och nästan en halv miljon svenska kronor i prispengar.

– Jag har lärt mig simma på ett annat sätt och att göra det under alla de här sju tävlingarna har varit ett stort lyft för mig, säger svenskan.

Hon berättar också att det tajta tävlingsprogrammet har varit tufft.

– Jag är så trött. Även om det är tråkigt så är det ganska skönt att det är över.

Cate Campbells seger gör också att hon vinner den totala världscupen före Katinka Hosszu. På herrsidan vann ryssen Vladimir Morozov totalcupen.

Sarah Sjöström, som vann de två senaste åren, har inte deltagit i årets världscup.

Totala världscupen, damer

1. Cate Campbell, Australien 357 poäng

2. Katinka Hosszu, Ungern 312 poäng

3. Michelle Coleman, Sverige, 174 poäng

4. Zsuzsanna Jakabos, Ungern, 171 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.