Michelle Coleman har fortsatt häng på en pallplats i världscupen efter dagens tredjeplats Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

En kamp på målsnöret för Coleman i världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha missat pallen på 200 fritt så fick Michelle Coleman en fin start på 50 m fjäril och lyckades till slut knipa en delad tredjeplats på 26.76, tillsammans med Mei-Chien Huang från Taiwan. I morgondagens 100 m fritt gäller det för Coleman att vinna eller att knipa en andraplats och då samtidigt hålla ungerskan Zsuzsanna Jakabos bakom sig för att behålla tredjeplatsen i totalställningen.

Efter sex stopp världen över är det nu avslutning för simningens världscup i Doha, Qatar. Michelle Coleman hade en tredjeplats i den totala rankningen inför tävlingarna. 200 meter fritt var ingen större succé för den Vallentunabördiga Coleman där hon missade pallen tolv hundradelar.

Lite senare på 50 m fjäril gick det desto bättre. Coleman kom ut fint från starten och trots att Jeanette Ottesen och Cate Campbell tydligt gjorde upp om de ädlaste valörerna så kom svenskan in på delad tredjeplats tillsammans med Mei-Chien Huang från Taiwan. Förstaplatsen kneps till slut av danskan Jeanette Ottesen 17 hundradelar framför australiskan Cate Campbell.

Morgondagens 100 m fritt blir avgörande

Colemans totala placering i världscupen är fortfarande avhängt på morgondagens resultat men efter en tredjeplats idag och gårdagens silverpeng på 50 m fritt har Coleman fortsatta chanser att knipa en pallplats i sluträkningen. Innan tävlingarna i Doha hade Coleman ungerskan Zsuzsanna Jakabos tolv poäng bakom sig.

Men efter ungerskans fina resultat i Qatar leder Jakabos med åtta poäng inför världscupens sista dag. I morgondagens 100 m fritt gäller det för Coleman att vinna eller komma tvåa och då hålla ungerskan bakom sig för att knipa tredjeplatsen i världscupställning vilket ger svenskan runt en halv miljon kronor i prispengar.

– Det har varit intensivt och det börjar kännas. Men för mig har det varit en jättebra möjlighet att få tävla mot de bästa. Det har varit så roligt, säger Coleman i en intervju efter tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer