Michelle Coleman i bassängen under VM i Gwangju Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Coleman fortsätter prestera i VC – tvåa i Kazan

Uppdaterad
Publicerad

I Kazan i Ryssland var Michelle Coleman återigen i farten i simningens världscup. Svenskan kom i dag tvåa bakom australiskan Cate Campbell på 50 m fritt i Kazan i Ryssland på 24.28.

I frånvaron av Sveriges största simstjärna – Sarah Sjöström, som i stället satsar på International Swim League, har Michelle Coleman presterat fina resultat under hösten i simningens världscup. I dag var det tävlingar i ryska Kazan på schemat och Coleman kom in på en andraplats, två tiondelar bakom australiskan Cate Campbell.

”En andraplats i kvällens 50 fritt och ännu ett 24.2-lopp. Glad över att vara tillbaks i tävlandet” skriver svenskan på Instagram.

Coleman ligger på tredjeplats i sammanställningen inför det avgörande världscup-stoppet i Doha i Qatar, med totalt fyra segrar. En tredjeplats i totalställningen efter Doha skulle ge runt 480 000 kronor till den nyblivna 26-åringen. Vinnaren däremot tar hem runt 1,4 miljoner kronor.

Tävlingarna i Doha börjar den 7 november.

Coleman ”persade” i Berlin (11/10-2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.