Shayna Jack. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dopningsanklagad simmare: Ger inte upp

Uppdaterad
Publicerad

Shayna Jack riskerar en fyra år lång avstängning om hon inte kan förklara hur hon fått i sig en dopningsklassad substans.

– Jag tänker inte ge upp förrän jag rentvått mitt namn, sade hon efter att ha träffat representanter från Australiens antidopningsbyrå, Asada i Brisbane.

Australiska simmaren Shayna Jack lämnade ett positivt dopningsprov före sim-VM i Sydkorea och riskerar en fyra år lång avstängning. 20-åringen har bedyrat sin oskuld till den otillåtna substansen som används för att bygga muskelmassa. Jack har sagt att hon måste fått i sig substansen omedvetet. Asada har krävt en detaljerad förklaring kring exakt hur Jack fått i sig ämnet.

– Jag tänker inte sluta förrän jag bevisat att jag är oskyldig. Och jag kommer kämpa för att komma tillbaks i bassängen för det är min dröm och jag tänker aldrig ge upp den, sade Jack efter att ha träffat representanter från Asada i Brisbane.

På frågan om hur hon fått i sig den förbjudna substansen svarade hon:

– Det är fortfarande en pågående utredning så vi vet inte i dagsläget. Vi kollar fortfarande på det.

Jacks manager Phil Stoneman sade tidigare i veckan att Jack inte fått i sig substansen via något kosttillskott.

– Det kan vara via en köttbit, via någon svamp, det kan vara vad som helst, det kan ha varit något i hennes drickaflaska, sade han till australiska ABC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.