Federica Pellegrini och Sarah Sjöström med sina medaljer under VM 2019. Foto: Bildbyrån

Federica Pellegrini auktionerar ut ägodelar

Uppdaterad
Publicerad

Italien är ett av länderna som drabbats hårdast av coronapandemin.

Nu väljer italienska simstjärnan Federica Pellegrini att auktionerar ut personliga ägodelar för att samla in pengar.

– Alla pengar kommer att gå till sjukhuset i Bergamo som fortfarande behöver hjälp, säger hon till RAI.

Världsrekordhållaren och OS-guldmedaljören Federica Pellegrini har publicerat en lista på 59 saker som hon kommer att auktionera ut.

– Jag kommer att auktionera ut 59 saker, både saker från simningen och andra saker. Det finns några riktigt viktiga ägodelar som till exempel baddräkter, mössor, simglasögon och min privata samling av sneakers, säger hon till RAI.

Corona och idrott

”Pengarna går till sjukhuset i Bergamo”

Alla pengar kommer att gå till sjukhuset i Bergamo.

– Köp, det går till något bra. Pengarna kommer att gå till sjukhuset i Bergamo som fortfarande behöver vår hjälp, säger hon.

Bland sakerna som går att köpa finns också signerade fotografier och kläderna som hon bar i den senaste säsongen av italienska Talang.

Över 20 000 människor har mist livet i Italien till följd av coronaviruset. Bergamo är en av de hårdast drabbade städerna i Italien med över 10 000 smittade och 2 200 dödsfall.

Sjöström om att OS skjuts upp: ”Kom inte som en chock” (24 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet