Förbundskapten Ulrika Sandmark hoppas på en snabb återkomst för Sjöström. Foto: Bildbyrån.

Förbundskaptenen om Sjöström: ”Redan tillbaka i tanken”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Ulrika Sandmark fick igår ett samtal från landslagets stora stjärnan som sa att hon ramlat och brutit armbågen.

På måndag väntar operation men Sandmark är positiv inför Sarah Sjöströms kommande rehab.

– Hon sätter mål för allting. Det är klart att hon i tanken redan är på väg tillbaka, säger Sandmark.

Under måndagsmorgonen kommer en av världens bästa simmare, Sarah Sjöström att opereras för en fraktur i armbågen som hon fick i en halkolycka.

Därefter väntar rehab samtidigt som det knappt är ett halvår kvar till OS i Tokyo. Men förbundskaptenen Ulrika Sandmark har tilltro till stjärnan.

– Hon är samlad, hon är Sarah. Vi får se vad som händer i morgon så får vi ta det därifrån, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark.

Under en presskonferens fick hon frågan om Sjöström pratat något om OS efter olyckan.

– Nej, jag var bara glad att höra att hon var vid gott mod. Vi omkring är beredda, säger hon.

Även landslagsläkaren säger att Sjöström har hanterat situationen bra även om det i nuläget är svårt att säga när hon kan vara tillbaka.

– Hon ska få gå igenom sin operation i lugn och ro. Det är en läkningsprocess som krävs på en fraktur och det tar ju dessvärre lite tid, säger han.

KLIPP: Sjöström skadad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.