Sarah Sjöström har tagit en medalj vid VM i Gwangju, silvret på 100 m fjäril. Här gratulerar hon Maggie MacNeil till guldet. Foto: TT.

Frölander inför finalen: ”Det finns en medaljchans”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13.17 kommer Sarah Sjöström att simma final på 200 m fritt. SVT Sports expert Lars Frölander är optimistisk trots vissa orosmoln efter gårdagens tunga semifinal.

– Det finns en medaljchans om Sarah får till ett riktigt bra lopp, säger Frölander. 

Tre av de största förhandsfavoriterna har strukit sig, med OS-mästaren Katie Ledecky i spetsen. Australiskan Ariarne Titmus, som vann 400 m fritt i söndags, är favorit.

– Det känns som en väldigt öppen historia även om jag vill utnämna Titmus till den stora favoriten men sedan känns det väldigt fritt. Det kommer att bli spännande. Det finns en medaljchans om Sarah får till ett riktigt bra lopp , säger Frölander om Sjöström som gör mästerskapscomeback på distansen efter OS-silvret i Rio 2016. 

Letade efter rätt taktik i försök och semi

Sjöström gick ut hårt i försöket (bästa försökstid med 1.55,14) och gjorde ett maxlopp. I semin (fjärde tid med 1.55,70) tog hon det lugnt första halvan men fick blåsa på allt hon hade sista biten in, vilket tog hårt på krafterna på en tuff distans.

– Jag vill se samma simning som i försöken men nu lägger vi till finaladrenalinet, fokuset och allt det som Sarah är världsmästare på. Då kommer det att bli en riktigt bra final. Jag tror att hon är lite revanschsugen efter 100 meter fjäril och hon vill visa att hon är i bra form och jag har positiva vibbar kring att Sarah kommer att simma bra i dag, förutser Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.