SVT Sports expert Lars Frölander och Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Frölander: ”Ingen annan kan komma ner i de där tiderna”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog i fjärde finalen ett efterlängtat guld när hon vann 50 meter fjäril. Och SVT Sport expert Lars Frölander var imponerad av den svenska stjärnan efter loppet.

– Hon är fantastiskt bra, framförallt sista 15 metrarna, säger han.

Sarah Sjöström hade inför finalen på 50 meter fjäril tre medaljer från VM i Sydkorea, men det saknades ett guld. Men efter en av hennes bästa tider i karriären i semifinalen så fanns det en förhoppning om guld, och det levde hon upp till trots en dålig start där hon hamnade lite efter.

– Det vart en rysare där. De höll starten väldigt länge så Sarah fick inte bästa starten, säger Lars Frölander.

Stark avslutning

Men efter halva sträckan så började Sjöström att ta sig förbi Ranomi Kromowidjojo, och tog sig till slut i mål före nederländskan med 33 hundradelar.

– Hon är så fantastiskt bra, framförallt sista 15 metrarna. Ingen annan kan komma upp i samma hastighet, säger Frölander.

Tiden blev 25.02, vilket var något långsammare än i semifinalen där hon var nere på 24,79. Men det spelar ingen roll enligt Frölander.

– Ingen av de andra tjejerna kan komma ner i de där tiderna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.