Frölander om Sjöström: ”Hon måste simma uruselt för att inte vinna”

Publicerad

I dag kan Sarah Sjöström bli första kvinnliga simmare att ta fem VM-guld på samma distans, 100 meter fjäril. Och ska vi tro SVT Sports expert Lars Frölander kommer hon att lyckas.
– Hon måste simma ganska så uruselt för att de andra tjejerna ska ha chans, säger han.

Sarah Sjöström har de elva främsta tiderna i världen på favoritsträckan 100 meter fjäril. Under pågående världsmästerskap har svenskans väg till finalen varit tämligen enkelt.

I dag går hon in som storfavorit på distansen. Och svenskan kan bli historisk som första kvinnliga simmare att vinna fem VM-guld på en och samma distans. Det första kom för tio år sedan i Rom.

Ska vi tro SVT Sports expert Lars Frölander kommer det också att ske.

– Jag har bra känsla i magen även om det kanske inte sett så där jätte, jättebra ut som vi är van att se Sarah på 100 meter fjäril. Men vi vet hennes kapacitet och har sett henne simma fantastiskt bra på lagkappen, så vi vet att hon är i form. Hon måste simma ganska så uruselt för att de andra tjejerna ska ha chans tror jag. Men det finns några orosmoln och framförallt kanadensiskan Maggie MacNeil som simmade väldigt fint i semifinalen. Henne vill jag höja ett varningens finger för.

Finalpasset börjar 12.50 på SVT1 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer