Hon är Sjöströms största hot i fjärilsfinalen

Publicerad

Sarah Sjöström är stor dominant på 100 meter fjäril och kan under måndagen ta sitt femte VM-guld på distansen. Största hotet? Australiens Emma McKeon.
– Hennes första hundring såg ganska behaglig ut och det kändes som att hon hade mer att ge, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

Emma McKeon var tvåa bakom Sarah Sjöström vid VM i Budapest för två år sedan och var världstvåa på 100 meter fjäril inför VM. Hennes 56,85 är dock 56 hundradelar långsammare än Sjöströms bästa tid för året som hon satte i semifinalen i VM.

McKeon är en av dem som SVT Sports expert Lars Frölander varnar lite extra för inför finalen.

– Hennes första hundring såg ganska behaglig ut och det kändes som att hon hade lite mer att ge. Sedan ska man veta att det är en bra bit ner till Sarahs bästa kapacitet så det ska mycket till för att hon ska kunna utmana, säger Frölander.

Efter försök och semifinal vill Frölander också lyfta Margaret Macneil, Kanada, som simmade på 56,52 i går. Hon var bara 23 hundradelar efter Sarah Sjöström i semin.

”Alla önskar att de var Sarah”

Emma McKeon gillar vad Sjöströms dominans gör med övriga simmare.

– Det är grymt att ha snabba personer runt sig som höjer ribban för alla. Hon har hört till den absoluta toppen många år nu och hon lyfter verkligen alla oss andra, det är bara bra för alla faktiskt, säger McKeon till SVT Sport.

McKeon är inte ensam om att hylla svenskan.

– Sarah är alltid i bra form och jag tycker att hon är en av världens bästa simmare. Alla på 100 fjäril önskar att de var som henne, hon simmar så snabbt, säger Italiens Ilaria Bianchi.

Amerikanskan Kelsi Dahlia vill inte avslöja hur Sjöström ska rubbas på favoritdistansen.

– Vi har stött på varandra rätt mycket på sista tiden och det har varit kul att lära känna henne. Men jag kan inte avslöja alla mina hemligheter, skrattar hon.

Fakta: Finalfältet 100 meter fjärilsim

Visa

 (TT)

Finalisterna på 100 meter fjäril med deras semifinaltider:

Sarah Sjöström, Sverige, 56,29.

Margaret MacNeil, Kanada, 56,52.

Marie Wattel, Frankrike, 57,00.

Emma McKeon, Australien, 57,01.

Brianna Throssel, do, 57,02.

Elena di Liddo, Italien, 57,04.

Kelsi Dahlia, USA, 57,06.

Louise Hansson, Sverige, 57,10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer