Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sophie Hansson hade en tung morgon i Sydkorea.

Hansson utslagen på 100 meter bröstsim: ”Otroligt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Personligt rekord för tre veckor sedan på SM men under morgonens VM-försök var Sophie Hansson nästan en sekund långsammare.
– Jag är otroligt besviken. Jag har haft en väldigt bra känsla hela terminen och legat på snabba tider och att det går upp just här och nu var ju inte så kul, säger Sophie Hansson till SVT Sport.

Hansson simmade på 1.08,39 vilket gav en 20:e plats i försöken på 100 meter bröstsim och missade därmed avancemang till semifinal med 58 hundradelar. Hennes nysatta personliga rekord, 1.07.53 hade räckt för semi.

20-åringen simmade första 50 meterna på 31,78, en öppningsfart som tog kraft.

– Ja, det var nog där det kanske kostade ganska mycket. Känslan på insimmet var jättebra och jag har känt mig stark . Jag är oerhört besviken, säger Sophie Hansson till SVT Sport.

Frölander: ”Hon har farten i sig”

Senare i veckan simmar Hansson också 50 och 200 meter bröstsim.

– Jag tror att Sophie har farten i sig, jag tror bara att hon blev lite övertaggad i försöken och den snabba öppningen fick hon betala för de sista tio meterna. Men jag tycker det ser bra ut inför 50 meter bröst, säger SVT:s expert Lars Frölander.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sophie Hansson utslagen i försöken

Coleman inte vidare

Michelle Coleman presterade också under sin förmåga på 100 meter ryggsim och blev 34:e på 1.01,95 – 1,67 sekunder över personbästa.

– Jag hade svårt att komma in i loppet, hittade ingen bra rytm och det var hackigt. Det var inget bra lopp men jag är inte så speciellt trött så det är också väldigt frustrerande.

Coleman fokuserar på frisim, men är tillsammans med Louise Hansson aktuell för ryggsimssträckan på medleylagkappen den sista VM-dagen.

– Med den här tiden så behöver vi en snabbare ryggsimmare, helt klart. Det blir spännande att se vad tjejerna gör på 100 meter fjäril i kväll och sedan får vi dra en analys efter 100 meter frisim också. Vi har många olika varianter på laguppställning, sade Coleman till TT.

Michelle Coleman simmar senare i veckan 50 meter frisim och 100 meter frisim och känner sig trots missen på ryggsimmet trygg med formen.

– Det känns bra, jag är ganska lugn. Varje lopp blir lite bättre och bättre så jag kommer nog vara i bra form till 100 frisim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer