Hansson vidare – men 14-årig (!) VM-debutant snabbast

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson tog sig vidare till semifinal på 50 meter bröstsim.

Men de stora snackisen var 14-åriga VM-debutanten Benedetta Pilato som var snabbast av alla.

– Jag är superglad att vara här och jättenöjd med tiden men vill simma ännu snabbare, säger Pilato till SVT Sport.

Den 14-åriga italienskan Benedetta Pilato gör sitt första VM men i försöken på 50 meter bröstsim visade hon inga som helst tecken på nervositet. Hon gick i mål på 29,98 och var snabbast av samtliga simmare.

– Jag är superglad att vara här och jättenöjd med tiden men vill simma ännu snabbare. Det är mitt första VM så jag är verkligen upprymd och glad över att vara här, säger Benedetta Pilato till SVT Sport.

SVT Sports expert Lars Frölander är imponerad av 14-åringen.

– Hon kan bli damsidans motsvarighet till Adam Peaty. Det såg skitbra ut. Hon simmar som Peaty, så där kraftfullt och starkt, säger han.

Hansson: Visar att jag har formen

För Sophie Hansson blev det revansch efter att ha slagits ut redan i försöken på 100 meter bröst. I dag tog hon sig vidare till semifinal på 50 meter bröstsim med nionde tiden totalt.

– Det var skönt. Jag har haft en lite seg vecka där det inte gått som jag velat så det ska bli jättekul att simma semifinal i kväll, säger Hansson.

Med tiden 30,96 var Hansson 98 hundradelar bakom italienskan. Senare i dag väntar semifinal på 50 bröst.

– Jag känner att jag fick en bra start och det ger väldigt mycket på en femtia. Det visar ju att jag har formen så jag ska hoppa i och ha jätteroligt, säger Hansson.

Finalpasset drar igång 12.50 i SVT1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.