Sarah Sjöström har haft ett späckat VM-program. Foto: Bildbyrån

Sjöström saknar guld – men: ”Viktigast att ställa upp”

Uppdaterad
Publicerad

Tre medaljer men än så länge inget guld.

Sarah Sjöström har fortfarande två individuella segerchanser kvar – men guld har inte varit högst prioriterat i Sydkorea.

– Det viktigaste för mig det här mästerskapet är att ställa upp i alla grenar jag anmält mig på, säger Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström har haft ett hektiskt VM utan en enda vilodag. Efter SM-veckan i början av juli valde 25-åringen att addera 200 meter frisim till VM-programmet som landade på totalt fem individuella distanser och två lagkapper.

En ny situation för Sjöström som haft en annorlunda målsättning under VM.

– Jag har inte några guldförhoppningar i alla grenar. Det viktigaste för mig det här mästerskapet är att ställa upp i alla grenar jag anmält mig på så får vi se hur långt det räcker. Jag kommer försöka följa min race plan och göra det som jag tränat på, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

”Finns mer att jobba på sista 15-20 meterna”

Hittills har det blivit tre medaljer för Sjöström. Silver på 100 meter fjäril och brons på både 100 och 200 meter fritt.

I dag simmar hon final på 50 meter fjäril och i morgon simmar hon förhoppningsvis final på 50 meter fritt. Hon lyfter framför allt en detalj som kan förbättras inför de sista finalerna.

– Det finns mer att jobba på när det kommer till de sista 15-20 meterna. Men vi får se hur det går jag känner ändå att jag har gjort jobbet på träningarna. Jag har jobbat på min back speed hela säsongen och ibland tar det längre tid för resultatet att visa sig på tävling.

50 meter fjäril inleder dagens finalpass som drar igång 12.50 i SVT1 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.