VM-brons till Sjöström: ”Manuel är omöjlig att slå”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström blev trea på 100 meter fritt efter att ha simmat något sämre än i semifinalen. Guldet gick till amerikanskan Simone Manuel som satte personligt rekord från sin ytterbana och vann på 52,04.

– Det var lite tråkigt att jag inte fick en guldmedalj här, säger Sjöström.

Lite snopet befann sig segraren på bana 1 och undgick upptäckt av favoriterna på innerbanorna.

– Jag är jätteglad över att det blev medalj, men sablar hon är omöjlig att slå den där tjejen men vad ska jag göra? Jag gjorde precis det jag skulle göra. Tyvärr tog hon kantbana och det är svårt att rejsa då, säger Sjöström om Manuel som överraskade och inte tröttnade från sin ytterbana.

Sjöström simmade mot världsettan Cate Campbell på banan intill. Australiskan tog silvret på 52,43 medan Sjöström hade 52,46 och trodde att det var där guldstriden stod.

– Vi växlade ledningen hela loppet. Det måste ha varit spännade att kolla på. Jag tror att jag lade på spurten lite för tidigt och det kändes sista 15 (meterna). Jag hade hoppats på att vara lite starkare på slutet, funderar Sjöström.

”Kul att ha varit på pallen i alla tre grenarna”

Hon var ute efter guldet. Det här var tredje medaljen i Gwangju med ett silver och två brons.

– Det var lite tråkigt att jag inte fick en guldmedalj här men det finns ett par grenar kvar och det kan bli något där. Det är kul att ha varit på pallen i alla tre grenarna.

Det var en sensation att Manuel vann från sin ytterbana. Hon tog sista tiden till finalen med 53,31 och var blott 0,12 från att bli utslagen i semifinalen.

– Jag är överraskad över den prestationen, hon höll ju på att missa finalen, säger Lars Frölander om Manuels skräll. 

Sjöström, som hade tre raka VM-silver på distansen, var snabbast i semin med 52,43. Sjöströms världsrekord lyder på 51,71 från startsträckan på lagkappen vid VM i Budapest för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.