Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mollie O'Callaghan i tårar efter världsrekordet – se klipp Foto: SVT

Här slår 19-åriga Mollie O'Callaghan 14 år gamla världsrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Federica Pellegrinis världsrekord stod sig i 14 år – nu är det utraderat.

I finalen på 200 meter frisim slog 19-åriga Mollie O'Callaghan från Australien världsrekordet med tiden 1:52.85.

– Jag är verkligen chockad, säger en tårgögd O'Callaghan.

Se rekordet och talangens tårar i spelaren ovan.

O'Callaghan har varit skadad inför sim-VM i Fukuoka och var tveksam på formen. Hon överträffade dock alla förväntningar. 

– Med det förväntade mig bara att ha kul och vad jag än gjorde skulle jag vara glad. Att komma ut från det här med ett världsrekord, det är bara helt otroligt, säger hon.

Italienskan Pellegrinis tidigare världsrekord var på 1:52.98, vilket hon slog på hemma-VM i Rom, 2009.

– Jag hade ingen aning om att det gick så fort, jag tänkte bara: Kör! Jag bryr mig inte hur tufft det blir eller om det gör ont. Jag kommer bara trycka på. Om jag kommer sist efter att ha dött helt är det okej – då har jag i alla fall gett det ett försök.

Landsmaninnan Ariarne Titmus stod också hon för ett jättelopp och var den som gick ut hårdast. Faktum var att hon ledde loppet inför de sista 50 metrarna men med drygt 15 meter från mål var O'Callaghan i kapp och spurtade sen förbi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.