Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Hoff och Eliasson utslagna i försöken på sim-VM

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens försökspass på långbane-VM i Ungern blev en besvikelse för de svenska herrsimmarna. Varken Oskar Hoff på 100 meter fjäril eller Isak Eliasson på 50 meter frisim tog sig vidare till semifinal.

– Jag är väldigt förvånad över tiden, jag trodde att det skulle gå snabbare, säger Hoff till SVT Sport.

I höstas slog Oskar Hoff Lars Frölanders 20 år gamla svenska rekord på 50 meter fjäril när han simmade på 22,95. I lördags gjorde 23-årige Hoff VM-debut i just rekordgrenen, men lyckades inte ta sig vidare till semifinal.

Under torsdagen var det dags för den dubbla distansen och till en början var svensken bra med i loppet. Men in mot de sista 15 metrarna tappade Hoff och satte handen i kaklet som fyra i heatet, på tiden 53,58 – vilket var långt ifrån en semifinalplats.

– Jag hade förväntat mig mer, det har känts väldigt bra de senaste dagarna. Jag är förvånad över tiden, jag trodde att det skulle gå snabbare. Jag hade förväntat mig under 53 idag, säger Hoff, som har ett personbästa på 53,41 på 100 meter fjäril.

– Jag är här för att prestera, det är tradigt att inte kunna göra det, fortsätter Hoff.

Snabbast i försöken var hemmasimmaren Kristof Malik på tiden 50,68. Semifinalerna simmas ikväll, finalen på fredag kväll.

Eliasson utslagen på 50 meter frisim

På 50 meter frisim fick Isak Eliasson en fin start, men efter 25-30 meter gick det tyngre. 26-åringen blev tvåa i heatet, men 22,47 räckte inte för semifinal.  Tiden var dock Eliassons bästa den här säsongen och bara 18 hundradelar från personbästa.

– Jag hade hoppats på lite till, det känns som att jag har det i mig. Men jag stressar lite, säger VM-debutanten Eliasson till SVT Sport.

– Jag känner att jag har pers-tider i mig, jag kanske har en  nivå till i mig, men idag får jag inte riktigt ut det. Men det är klart godkänt.

Bruno Fratus, Brasilien, var snabbast på 21,71. Semifinalerna simmas ikväll, finalen på fredag.

KLIPP: Höjdpunkter från onsdagens VM-simning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.