Sarah Sjöström gav sitt stöd till cancersjuka Rikako Ikee efter finalen på 100 meter fjäril. Foto: Bildbyrån/Energy Standard

”Hon hälsade och tackade för stödet”

Uppdaterad
Publicerad
Sarah Sjöström och de andra medaljörerna hyllade cancersjuka Rikako Ikee efter finalen på 100 meter fjäril i går. Redan samma kväll hörde japanskan av sig.
– Hon hälsade och tackade jättemycket för att vi visade vårt stöd, säger Sjöström till SVT Sport.

Efter finalen i går på 100 meter fjäril ställde sig medaljörerna Maggie MacNeil, Sarah Sjöström och Emma McKeon på podiet med en hälsning till Rikako Ikee, som för tillfället behandlas för leukemi. ”Never give up” hade trion skrivit på sina händer tillsammans med två hjärtan.

När SVT Sport träffar Sarah Sjöström dagen efter berättar hon att den 19-åriga japanskan hört av sig.

– Jag pratade lite med henne i går och hon hälsade och tackade jättemycket för att vi visade vårt stöd, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

– Jag sa att vi tänker på henne, just nu kämpar hon med sin leukemibehandling. Jag hoppas att hon snart får göra det hon älskar allra mest, simma. Hon hälsade och tackade för stödet. Hon berättade att hon just nu behandlas för sjukdomen.

Det var i februari som Rikako Ikee gick ut och berättade att hon blivit diagnostiserad med leukemi, blott 18 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer