Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hyllningen till sjuka Rikako Ikee

Fina hyllningen till sjuka konkurrenten

Uppdaterad
Publicerad
Japanska simstjärnan Rikako Ikee avslöjade tidigare i år att hon blivit diagnostiserad med cancersjukdomen leukemi. Idag hyllades japanskan av Sarah Sjöström och resten av medaljörerna efter 100m fjäril.
– Vi ville skicka ett budskap till henne, att vi verkligen tänker på henne, sade Sarah Sjöström till SVT efter loppet.

I februari avslöjade den japanska simstjärnan Rikako Ikee att hon blivit diagnostiserad med leukemi, blott 18 år gammal. Idag valde hennes konkurrenter i bassängen att skicka en hälsning på medaljpodiet till japanskan.

– Vi ville skicka ett budskap till henne, att vi verkligen tänker på henne. Vi vet att hon går igenom det tuffaste slaget av alla för tillfället, sa silvermedaljören Sarah Sjöström till SVT Sport efter medaljceremonin.

Never give up

Efter finalen på 100 m fjäril så ställde sig medaljörerna Maggie Macneil, Sarah Sjöström och Emma McKeon på podiet med en hälsning på sina händer. ”Never give up” hade trion skrivit tillsammans med hjärtan, en hälsning till den 19-åriga japanskan som för tillfället behandlas för sin sjukdom.

– Det sätter det verkligen i perspektiv. Rikako är en av våra goda vänner och det är en av fina sidorna av sport, att vi kan bli sådana goda vänner. Vi ville bara låta henne veta att vi älskar henne och stödjer henne i detta, sa australiskan Emma McKeon till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi tänker på henne”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer