Chad Le Clos hyllar Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Hyllningarna till Sarah: ”En mästares hjärta”

Publicerad
Sarah Sjöströms träningspartner Chad le Clos tog ett brons på 100 meter fjäril, sedan hyllade han Sjöström stort.
– Jag är väldigt glad för Sarahs skull, hon var fantastisk i kväll och efter den veckan hon haft. Hon har verkligen en mästares hjärta, säger e Clos till SVT Sport.

Sarah Sjöström tog under förmiddagen sitt tredje raka VM-guld på 50 meter fjäril när hon krossade konkurrenterna. Sjöströms 15:e VM-medalj.

Efterå hyllades hon av sin träningspartner, tillika dagens bronsmedaljör på 100 meter fjäril, Chad le Clos.

– Hon är en fantastisk träningspartner, otrolig, och personlighetsmässigt finns det inte många bättre än henne, hyllar le Clos.

Som inte skräder med orden:

– Jag är väldigt glad för Sarahs skull, hon var fantastisk i kväll och efter den veckan hon haft. Hon har verkligen en mästares hjärta, fortsätter han.

– Vi har en fantastisk relation, och jag hoppas bara det bästa för henne, alltid, hon är en fantastisk person – hon förtjänar det bästa.

”Fantastiskt på många sätt”

Förbundskapten Ulrika Sandmark var precis som le Clos full av beundran.

– Det är få simmare som klarar av det här, allt ifrån 50 upp till 200. Det är så så stort, säger förbundskapten Ulrika Sandmark.

Nu är hon också historisk – vad säger du om det?

– Fantastiskt, man står ju alltid och öser beröm över henne. Det här mästerskapet har varit fantastiskt på många sätt. När hon visat att hon är mänsklig, när det blivit en det blivit en tredje- eller andraplats har hon tagit det väldigt bra. Jag är full av beundran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjöström: ”Extra kul när man är överlägsen”. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer