Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Svenskt EM-guld i medleylagkappen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige avslutade sim-EM i Rom med ett guld. Medaljen var den sjätte under mästerskapet och det var damerna i 4x100 meter medley som fixade den.

– Det känns bra. Jag stod och log då Louise kom och tänkte 'de här lagen har inte en chans', säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Laget bestod av Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Louise Hansson och Sarah Sjöström.

Efter de två första stäckorna var Sverige 1,5 sekunder från ledning. Hanna Rosvall och Sophie Hansson hade satt Sverige i ett guldläge efter att Rosvall hade satt personligt rekord på sin ryggsträcka.

Sedan tog Louise Hansson ikapp en sekund på sin bröstsimsträcka. Sjöström imponerade stort i avslutningen och Sverige vann på tiden 3.55,25.

– Jättekul att simma lag. Vi vet att vi är så himla starka, säger Louise Hansson.

Sjöström avslutade med en fantastiskt tid på 52,04.

– Vilket lopp hon avslutar med. Helt underbart att se, säger Frölander.

– Det är kul att avsluta EM med ett guld, säger Sjöström som tog sitt tredje guld på mästerskapet på sin födelsedag.

Silvret gick till Frankrike och bronset till Nederländerna. Det svenska lagets segermarginal var en sekund och 11 hundradelar stor. Senast Sverige vann 4x100 meter medley var för 22 år sedan.

Sverige hade sedan tidigare tre guld, ett silver och ett brons i EM-simningen. Kvällens medalj var den sista då EM tar slut i kväll.

Tidigare under kvällen blev Sophie Hansson sexa i finalen på 50 meter bröstsim. Segern gick till den litauiska stjärnan Ruta Meilutyte.

KLIPP: Sarah Sjöström efter EM-guldet: ”Har inte en chans”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.