Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Junevik och Louise Hansson bildade hälften av det svenska lagkappslaget. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Svenskt silver i lagkappen

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget i lagkappen på 4x100 meter fritt med Sarah Sjöström, Louise Hansson, Sara Junevik och Sofia Åstedt tog EM-silver efter en spännande avslutning.

Sarah Sjöström inledde en bra svensk kväll på sim-EM i Rom med sitt guld på 50 meter fjäril. På lagkappen 4x100 meter fritt hade det svenska laget en bra chans att ta ännu en medalj.

Sjöström var först ut med en bra sträcka och hade ledningen när hon växlade över till Louise Hansson, som sedan växlade över till Sara Junevik som gick ut som ledare. På sista sträckan var orutinerade Sofia Åstedt som under sin sträcka tappade ledningen men Åstedt avslutade starkt och säkrade ett svenskt silver.

– Det var bra jag kände att jag fick kämpa sista metrarna men det var kul att hjälpa laget. En häftig känsla, säger Sarah Sjöström efter loppet.

– Det är jättekul att se all glädje och vara med och dela den med laget, det känns jättehäftigt, säger Sjöström

”Känner allting just nu”

Det var ett glatt svenskt lag efter loppet och Sofia Åstedt som hade sista sträckan var väldigt nöjd med sin insats och hade svårt att beskriva sina känslor efter medaljen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner allting just nu, det känns skitbra. Det går inte att beskriva, helt sjukt, säger Sofia Åstedt.

Storbritannien tog hem guldet efter att ha passerat Sverige på sista sträckan. Bronsmedaljen tog det nederländska laget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.