Louise Hanssons stora mål för säsongen är sommarens VM. Foto: Bildbyrån

Louise Hansson ändrar i upplägget: ”Mindre fokus på tävling”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tuff träningsperiod tävlar Louise Hansson igen till helgen.

Men vårens upplägg kommer att innehålla färre tävlingar än tidigare år.

– Det blir mindre fokus på tävlingar, säger Hansson till SVT Sport.

Louise Hansson är nyss hemkommen från ett två veckor långt träningsläger i Sydafrika. Till helgen väntar en träningstävling i Schweiz, hennes första tävling sedan de imponerande prestationerna i Luxemburg i slutet av januari där hon vann allt hon ställde upp i.

– Det ska bli kul att komma igång och köra långbana och se hur jag ligger till efter lägret. Jag har varit inne i en tung träningsperiod så kroppen känns rätt tung och sliten. Det ska bli intressant att se hur det går när man nu ska tävla, säger Louise Hansson.

Mer träning under våren

26-åringen har tidigare berättat att hon föredrar att tävlar sig i form och kommer också från en höst med mycket tävlingar. Däremot kommer vårens upplägg att skilja sig en del från tidigare år.

– Jag skulle säga att det den här våren blir mindre fokus på tävlingar. Eftersom jag tävlade mycket under hösten så får jag lägga mer tävlingsblock under våren.

Bortsett från helgens tävling väntar eventuellt en tävling i mars och sedan VM-uttagning i Stockholm 13-16 april.

– Tävlingen i mars är det 50/50 om jag åker på. Jag får se hur det känns i helgen. Får jag bra respons så kanske jag avstår den och bara kör VM-kvalet. I så fall får jag 6-7 veckor med bara träning.

”Vill undvika den där fjärdeplatsen”

Hansson tog tre individuella medaljer vid kortbane-VM i Melbourne i december. I juli väntar VM i lång bana i Fukuoka, Japan, vilket är säsongens stora mål.

– Jag hade lite stolpe ut på VM förra året med fjärdeplatser. Men så klart är mina förväntningar att vara med och fajtas om medaljerna. Jag vill undvika den där fjärdeplatsen i sommar.

Fokus individuellt kommer att ligga på 100 meter fjäril, men hon öppnar även för andra distanser för vara redo för lagkapperna i VM.

– 100 meter fjäril är ju första dagen så det kan bli att jag kör något annat för att hålla igång kroppen.

KLIPP: Här tar Louise Hansson brons på 100 meter fjäril i kortbane-VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Louise Hansson tog VM-brons på 100 meter fjäril. Foto: Patrick B. Kramer/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.