Michael Phelps är full av beundran för 19-årige Kristof Milak. Foto: TT/Bildbyrån

Michael Phelps hyllning efter galna rekordet

Uppdaterad
Publicerad

Michael Phelps var full av beundran efter att ungraren Kristof Milak slagit hans tio år gamla världsrekord på 200 meter fjärilsim.

– Lika frustrerad som jag är över att se rekordet försvinna, lika glad är jag över hur han slog det, säger han till New York Times.

19-årige ungraren Kristof Milak slog Michael Phelps tio år gamla världsrekord på 200 fjärilsim under VM. Milak vann finalen överlägset på 1,50.73, två sekunder bättre än sitt personliga rekord och nästan en sekund snabbare än det tidigare världsrekordet som Michael Phelps hade.

– Det hade jag verkligen inte räknat med. Jag blev chockad när jag såg tiden, sade Milak till SVT.

I en intervju med New York Times uttalar sig nu Michael Phelps sig om hur det är att bli av med rekordet på sträckan. Ett rekord som amerikanen haft sedan 2001.

– Lika frustrerad som jag är över att se rekordet försvinna, lika glad är jag över hur han slog det. Grabbens sista 100 var fantastiska. Han gjorde ett otroligt 200 fjärilslopp från start till mål.

– Rekordet slogs för att det fanns en grabb som ville det, som drömde om att slå det, som insåg vad som krävdes för att slå det, som jobbade hårt på sin teknik tills den var vacker och som lade ned det riktigt, riktigt hårda jobbet som krävs för att slå det. Hatten av för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.