Nytänd Sjöström EM-redo: ”Fick gå tillbaka från början”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag inleder Sarah Sjöström kortbane-EM och årets mest intensiva tävlingsperiod.

Med karriärens tuffaste år bakom sig är det en nytänd simdrottning som inlett resan tillbaka till sin tron.

– Den här resan var ganska tillfredsställande på ett sätt, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Det är en glad och studsig, nästan rastlös 28-åring som möter SVT Sport efter en lång och hård träningsperiod i oktober. Hon utvecklar sitt resonemang:

– Det är väldigt svårt att göra framsteg när redan har nått till en väldigt, väldigt hög nivå. Jag fick gå tillbaka från början och känna att jag gjorde någon utveckling i träningen även om det var väldigt små steg. Att bara lära sig simma igen...

Hela den resan som kulminerade i ett OS-silver. Vad har det gjort med människan Sarah Sjöström?

– Man tar det inte för givet för mycket, att man ska hålla på med elitidrott på den här nivån. Det kanske man gjorde lite grann förut men nu börjar man förstå att det är inte allt utan det finns andra utmaningar. Förut tog jag för givet att man skulle göra framsteg men nu verkligen firar jag det och blir extra glad när det är någonting som går åt rätt håll på träningen.

Se hela reportaget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.