Erik Persson. Foto: TT/Arkiv

Nytt svenskt rekord på sim-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största medaljhopp på sim-EM i Glasgow, Erik Persson, imponerade i försöksheaten på 200 meter bröst. Tiden 2.03,26 är nytt svenskt rekord på distansen.

Persson var näst snabbast i försöksheaten med tiden 2.03,26. Det tidigare rekordet på distansen, 2.03,51, var hans eget.

– Det kändes bra, simningen satt där den skulle, konstaterade han för det svenska simförbundet efter prestationen.

I eftermiddag väntar finaler för 25-åringen.

– Jag tryckte verkligen på nu, men förhoppningsvis finns det något att putsa på till eftermiddagen, säger Erik Persson.

Björn Seeliger, Gustav Hökfelt, Sofia Henell, Sara Junevik, Ida Liljeqvist, Hanna Rosvall, Edith Jernstedt och Robin Hanson har också simmat under förmiddagen men utan att ta några topp tio-placeringar.

Återstår fler försöksheat

Sara Junevik och Ida Liljeqvist är klara för semifinal på 50 meter fjäril.

För svenskarna återstår fortfarande försöksheat för damerna i 100 meter medley, samt fyra gånger 50 meter medley för det svenska laget bestående av Gustav Hökfelt, Simon Sjödin, Ida Liljeqvist och Sofia Henell.

Kortbane-EM i Glasgow började i går och sänds i SVT. I kväll ser du finalpasset från simningen klockan 18.00 i SVT Play.

ARKIV: Så här såg det ut vid sim-SM för 61 år sedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.