Personbästa av Michelle Coleman Foto: Bildbyrån

Personbästa av Coleman: ”Då vet jag nivån”

Uppdaterad
Publicerad

Med 3,5 månad kvar till OS visar Michelle Coleman fin form. Svenskan slutade trea efter nytt personbästa på 50 meter fjärilssim vid Swim Open.

Även Louise Hansson stod för en stark tid – och tangerade sitt personliga rekord.

Såväl Michelle Coleman som Louise Hansson svarade för fina insatser vid första dagen av Swim Open på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Coleman kom trea och satte personbästa på 50 meter fjäril med tiden 26,05. Hennes tidigare rekord från oktober 2019 var 26,14 – alltså en förbättring med nio hundradelar.

– Det är jättekul. Det var en jättedålig målgång men ett bra lopp så det var skönt. Kroppen kändes bra fram tills jag gick i mål, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

– Jag är lite trött och sliten. Det var viktigt att få en bra start och börja på pers, då vet jag ändå nivån, så det ska bli en kul vecka, säger hon.

Hansson tangerade

Danskan Emilie Beckmann segrade, 22 hundradelar före Louise Hansson, som även hon hade en stark tid. Hansson tangerade sitt personliga rekord, 25,84, från Kanada för två år sedan.

Sverige med Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Sara Junevik och Michelle Coleman vann 4x100 m medley. 

Swim open pågår under fyra dagar.

KLIPP: Louise Hansson satte personbästa i hemligt testlopp (7 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.