Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Rekord direkt för Sjöström i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms VM-form håller i sig. Det märktes direkt när hon simmade försöken på 50 meter frisim i dag på förmiddagen i Moskva när världscupen i simning (kort bana) inleddes.

Sarah sänkte sitt personbästa på sprintdistansen till 23,51, en förbättring med fem hundradelar och hon var bara 27 hundradelar över världsrekordet.

Men det var Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna som var snabbast med tiden 23,32 – alltså åtta hundradelar över sitt eget världsrekord.

Therese Alshammar hade i flera år världsrekordet på distansen (23,27) innan Kromowidjojo sänkte det för tre år sedan till 23,24.

Världsrekord i fara

Både världsrekordet och det svenska rekordet är i fara när finalen simmas i Moskva tidig onsdagskväll. Kromowidjojo var tvåa på VM i Budapest efter Sjöström på två sprintdistanser, både 50 frisim och 50 fjärilsim.

Sarah vann VM-guldet på båda distanserna och har numera fyra världsrekord i simning på lång bana samt två på kort bana.

Sjöström simmade även 100 meter medley och var tvåa i försöken. Simgiganten, som inte brukar simma medley, noterades för tiden 58,23 – tre tiondelar bakom hennes svenska rekord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.