Sarah Sjöström/arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjöström simmade hem femte raka

Uppdaterad
Publicerad

Fem distanser, fem raka segrar för Sarah Sjöström som under söndagen avslutade världscupstävlingen i Kazan på bästa sätt med ytterligare två vinster i 100 meter fjäril respektive 100 meter fritt.

– Fem guld är jag väldigt nöjd med, säger hon.

Sarah Sjöström hade redan tagit tre klara segrar på 50 meter frisim, 200 meter frisim och 50 meter fjäril. En oslagbar inledning på världscupsäsongen med andra ord. Under söndagen fortsatte världscupen i Kazan med 100 meter fjäril och 100 meter fritt där hon tog ytterligare två vinster.

Tidigare under söndagen var svenskan försöksbäst vid 100 meter fjäril på 57,56 med tangerat världscupsbästa. I finalen var hon lika dominant i vattnet och simmade hem första platsen och slog rekordet med en tid på 57,42. Tvåa slutade belgiska Kimberly Buys på 58,33, närmare en sekund efter Sjöström.

– Jag är väldigt glad med ytterligare en vinst men inte jättenöjd med tiden, säger Sarah Sjöström efter tävlingen till tävlingsarrangören.

Du har gjort det här så många gånger nu, blir du fortfarande nervös inför tävlingarna?

– Ibland, just när det gäller fjäril så har jag gjort det så många gånger så jag får hela tiden försöka att hitta nya sätt att vara exalterad inför tävlingarna.

Kammade hem 100 meter fritt

Knappt en timme senare var det som vanligt dags för svenskan att hoppa ned i bassängen igen för 100 meter fritt.

I försöket var hon, för ovanlighetens skull, inte snabbast då nederländskan Femke Heemskerk var tolv hundradelar snabbare men i finalen kammade hon sedvanligt hem första platsen på tiden 52,99.

– Kroppen är fortfarande lite seg efter EM så jag måste förbättra formen för att simma lite snabbare, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.