Sarah Sjöström Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström överlägsen igen – tog dubbla segrar

Uppdaterad
Publicerad

I går inledde Sarah Sjöström sin världscuphöst med en överlägsen seger på 50 meter frisim.

När det i dag var dags för final i 200 meter frisim och 50 meter fjäril fortsatte dominansen – två klara segrar för svenskan.

Sarah Sjöström kan inte sluta vinna.

Efter gårdagens uppvisning på 50 meter frisim gick det lite lugnare för den svenska superstjärnan när hon simmade sitt försök på 200 meter frisim.

Svenskan slutade drygt sex sekunder långsammare än sitt personbästa och kom in på näst bästa tid på 2.00,49. Nederländska Femke Heemskerk var snabbast med tiden 2.00,48.

Slog världscupsrekordet

Väl i finalen blev det dock återigen en dominant seger. Denna gång var det inte lika nära ett världsrekord som de 16 hundradelar som saknades i gårdagens 50 meter frisim, men tiden på 1.55,98 var drygt tre sekunder från rekordet.

Heemskerk fick denna gång nöja sig med en andraplats.

Det skulle även bli en tredje raka finalvinst på lika många försök bara timmen senare. I 50 meter fjäril vvar Sjöström snabbast i försöken på 25,76. I finalen tog hon världscupsrekord-tiden 25,39, som ändå var nästan sekunden från hennes världsrekord på distansen.

Hon var var sju tiondelar före nederlänska tvåan Ranomi Kromowidjojo, trea slutade belgiska Kimberly Buys.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.